Om du har en verksamhet online är det viktigt att veta hur du gör din verksamhet framgångsrik, vilket vi kommer ge tips om på denna hemsida. Du kan till exempel använda dig av bra webbdesign som får din hemsida att sticka ut bland alla de andra sajterna. Det finns bland annat gratis webbdesign-alternativ att hitta på exempelvis WordPress.

Visste du att du även kan studera både webbdesign och kodning samt online marknadsföring? Det är ett ypperligt sätt för dig att bli bättre på hur du designar och marknadsför din verksamhet. Första intrycket är det absolut viktigaste för kunderna, om en sida inte ser intressant ut eller ger bra information lämnar besökarna direkt. Därför är det viktigt att skapa en bra hemsida för företaget.

Välj rätt webbdesign för din hemsida

Webbdesign är ett hantverk, det handlar om att ge en grundläggande grafisk design till en webbplats med hjälp av kodning. Om du inte har erfarenhet själv kan du lära dig enkla knep genom oss, då det inte alltid är aktuellt att anlita någon. Det finns många bra kostnadsfria program där du kan lära dig grunderna gällande att designa din hemsida.

Det gäller dock inte bara att kunna genomföra det som räknas, du ska även välja rätt design. Vilken design som fungerar är givetvis helt individuellt och beror på vilken typ av verksamhet du har. Om du driver en webbutik behövs en typ av plattform, medan en annan behövs ifall du sysslar med bloggande. Vårt mål är att guida dig igenom detta på ett enkelt sätt.

Hur du marknadsför din online-verksamhet via e-post

Marknadsföring via e-post är stort och det finns mycket att lära om detta. 98 procent av internetanvändarna använder fortfarande mejl som kommunikationsmedel och det finns ingen trend som säger att de håller på att minska. Du kan skaffa kunder via e-post, såvida du använder det på rätt sätt och lägger ner arbete på det. Gör gärna nyhetsbrev personliga för att tilltala läsarna mer.

Vi har som ett av våra mål att hjälpa dig med att marknadsföra din online verksamhet via e-post, vi kommer att ge dig gott om tips om hur du ska gå tillväga. Marknadsföring är och har alltid varit viktigt för att få en verksamhet att fungera, underskatta inte vikten av e-post i marknadsföringssammanhang. Gör också uppföljning huruvida dina e-postutskick öppnas.

Studera webbdesign

Det finns många möjligheter för dig att studera webbdesign i Sverige och utomlands. Du kan dessutom ofta välja en distansutbildning, någonting som uppskattas av många då du inte behöver befinna dig på en bestämd plats under utbildningen. Det finns bland annat möjlighet att studera på yrkeshögskolor vilket föredras av många. Du kan verkligen ha stor nytta av en utbildning inom ämnet.

Nuförtiden används vanligen WordPress och andra plug-ins där det är enklare att fixa med webbdesign, men det betyder inte att du inte ska utbilda dig. Om du är intresserad av utbildningar ska du läsa vår artikel som handlar om just det för att få mer information om hur du går tillväga samt vad en utbildning innebär. Vi finns givetvis här för att hjälpa dig.

Studera online-marknadsföring

Du hittar också många utbildningar inom digital marknadsföring, en annan utbildning som kan hjälpa dig få en mer framgångsrik verksamhet på nätet. Då den mesta marknadsföringen idag sker digitalt och specifikt på internet är det alltid bra att ha kunskap om detta. Rätt marknadsföring kan få ditt företag att växa snabbare, någonting som alla helt klart önskar för att nå fram till fler människor.

Varmt välkommen

Ovan har du kunnat läsa om olika saker du kan hitta på vår sajt, men det finns mycket mer du kan läsa om här också. Vårt mål är att bli din kompletta guide inom webbdesign samt marknadsföring. Vi saknade en sida med denna informationen samlad och skapade därför vår hemsida för att ni enkelt ska kunna hitta all fakta ni behöver.